Helyi közélet

2014.10.21. 11:55

Küldjön hírt! - Képek a múltból és a jelenből

Debrecen - A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola harmadik, nemzetközi Comenius projektje fut jelenleg „ART Snapshots Of The Past And Present” címmel kilenc, külföldi partnerintézménnyel közösen.

Debrecen - A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola harmadik, nemzetközi Comenius projektje fut jelenleg „ART Snapshots Of The Past And Present” címmel kilenc, külföldi partnerintézménnyel közösen.

A projekt az Egész életen át tartó tanulás program keretében az Európai Bizottság támogatásával jött létre.

A projekt célja, hogy figyelemmel kísérje az Európai országokban végbemenő kulturális és társadalmi változásokat. A diákok régi festményeket keresnek galériákban és megpróbálják megtalálni azokat a helyeket, ahol eredetileg készültek, majd elkészítik fotóikat a jelenlegi állapotról. Ezt követően igyekeznek először kitalálni a végbement változásokat (pl. épületek, öltözékek esetében), másodszor pedig összehasonlítani a régi időket napjainkkal.

A projekt jelenlegi témája a ’közlekedés’, így tanulmányi séták alkalmával fényképeket készítenek az iskola tanulói a tömegközlekedési eszközökről. Ezeket fogják összehasonlítani régi festményekkel, melyeken pl. lovas kocsikat ábrázoló jelenetek láthatók. A munkákat PowerPoint program segítségével tudják bemutatni egymásnak a nemzetek. Ezt követően a tanulók új feladatot kapnak – a partneriskolákkal közösen összeállított kérdések alapján idős rokonokkal kell interjút készíteni. Az eredmények összehasonlításra kerülnek a tavaszi hivatalos találkozó alkalmával. A diákok egyébként június végén mutatták be az ’épületek’ és ’családi portré’ témakörben elkészített prezentációikat a lengyelországi találkozón.

A közös munka projektterméke egy elektronikus könyv lesz, ami a témakörökhöz készített prezentációk összeolvasztásából jön létre.

Bővebb információ a projektről a http://artsnapshots.edicy.co/ oldalon érhető el.

- Kiss János -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában