Helyi közélet

2014.10.16. 08:19

Kaput nyitnak a hátrányos helyzetűek számára

Debrecen - Szerdán a Debreceni Javítóintézetben, projektindító és sajtótájékoztató keretében mutatta be a Nyitott Kapu Szolgáltató Szociális Közhasznú Szövetkezet nemrégiben indított "<em>Nyitott Kapuk - A hátrányos helyzetű társadalmi rétegek megsegítéséért</em>" programját.

Debrecen - Szerdán a Debreceni Javítóintézetben, projektindító és sajtótájékoztató keretében mutatta be a Nyitott Kapu Szolgáltató Szociális Közhasznú Szövetkezet nemrégiben indított "Nyitott Kapuk - A hátrányos helyzetű társadalmi rétegek megsegítéséért" programját.A program bemutatására szervezett eseményt Mezeiné Kalucza Krisztina, a szövetkezet elnöke nyitotta meg, ezt követően Bögös Gábor projektmenedzser ismertette a programot. Mint elmondta, a projekt fő célja az egyre jobban lemorzsolódó, a munkaerőpiacról kieső debreceni kistérségben élő, hátrányos helyzetű lakosság számára innovatív változás, illetve új lehetőségek biztosítása. A projektmenedzser kitért arra, hogy a célok elérése és a program fenntarthatóságának érdekében főtevékenységként a szövetkezet létrehoz egy adománybolt-hálózatot, melynek keretében 6 fő képzésén és 14 fő foglalkoztatásán túl a szociális szolgáltatások elérésének tartós biztosítását kívánják elősegíteni a debreceni kistérségben élő hátrányos helyzetű emberek számára.

Az adománybolt logisztikai felelőse, ifj. Kalucza Béla elmondta, hogy igénybe vesznek minden olyan marketing eszközt és lehetőséget, melyek elősegítik a hálózat kiépítését, sikeres működését. „Továbbiakban online adománybolt üzemeltetését is elindítjuk (bolt.nyikap.hu), ahol lehetőséget kívánunk teremteni minden olyan intézménynek, ahol kreatív műhelyeik alkotásainak online értékesítése során keletkezett bevételeiből alapanyag vásárlásra és fejlesztésre kívánnak visszafordítani”, tette hozzá az adománybolt logisztikai felelőse.

A hálózatba elsőként bekapcsolódó intézmény – az Emberi Erőforrások MinisztériumaDebreceni Javítóintézet igazgatója Magyari László elmondta, hogy az intézmény kreatív műhelyeiben folyó tehetséggondozó és munkaterápia programjainak hatékony működéséhez és fejlesztéséhez az adománybolt-hálózathoz való csatlakozás kiváló alkalom és egyedülálló lehetőség, ezért örömmel csatlakoztak.

Mezeiné Kalucza Krisztina záróbeszédében kitért arra, hogy szívesen várják a hálózatba bekapcsolódni kívánó partnereket, és az önkéntesek jelentkezését.

- Mezeiné Kalucza Krisztina -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában