Helyi közélet

2014.10.10. 15:41

Civileknek mutatkozott be a honvédség

Debrecen - Tartalékos fiatalok mutatták be a sorozás folyamatát.

Debrecen - Tartalékos fiatalok mutatták be a sorozás folyamatát.A Péterfia utcai Katonai Igazgatási Központban tartották meg a „Feltöltés 2014” elnevezésű rendezvényt, amelyről tudni érdemes, hogy az ország 20 városában tartanak meg október 7-17-e között.

A megnyitón Kálmán László alezredes megemlítette, a gyakorlat célja, hogy felkészüljenek az „éles helyzetekre”. Megjegyezte, a haza védelme nem a honvédség, hanem minden magyar állampolgár feladata. Elhangzott, hogy a megyében jelenleg közel négyszáz önkéntes vár bevetésre.

A tartalékos rendszer a kötelező sorkatonai szolgálat 2004-es megszűnése miatt vált fontossá. Nagy Zoltán alezredes megjegyezte, hogy sokan tévesen a tartalékos katona fogalom hallatán veszélyre gondolnak. Kiemelte, hogy az önkénteseknek nem kell feladniuk civil életüket, hiszen jelenleg is sokan tanulás vagy munka mellett folytatják a katonáskodást.

Szerették volna kipróbálni

Az érdeklődőknek bemutatták a sorozás fázisait. A pszichológiai, illetve orvosi alkalmassági vizsgálatok sikeres teljesítését követően a sorozó bizottság elnöke meghatározza, hogy jelöltek közül ki és milyen feladat ellátására alkalmas.

A megkérdezett tartalékos fiatalok elmondták, hogy mindig is szerették volna a katonai életformát kipróbálni, továbbá önmaguk teljesítőképességét megismerni. Többségük megjegyezte, a jövőben akár szerződéses katonaként is szívesen szolgálnák a hazát.

HBN–BÁ, CZM


Szóljon hozzá a Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában