Helyi közélet

2014.09.20. 15:19

Dobfenomének duója

Debrecen - Megérdemli a dobpergést a debreceni ütősduó.

Debrecen - Megérdemli a dobpergést a debreceni ütősduó.

Az alig tízéves dobtehetség Wesser Patrik és Tiba Sándor dobduója adja meg a Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál vasárnapi programjának alapritmusát. Az ütősök délután fél háromtól „csapnak a bőrök közé”.

A debreceni Patrik két évesen vett először kezébe dobverőket, de szülei Kodály Zoltán nézeteit vallják, miszerint „a zenetanulást a gyermek születése előtt kilenc hónappal kell elkezdeni”. – Mindig fontosnak tartottuk, hogy csak igényes zenéket, minőségi technikai berendezéseken hallgassunk – olvasható az ütőszseni zenekara, a Crocodile Rock honlapján. A ma általános iskolás fiú egyéves korában a kezével minden útjába eső tárgyon különböző ritmusokat igyekezett eljátszani. Ezt látva szülei elvitték egy dobtanárhoz Kovács Jánoshoz, aki miután meghallgatta azt mondta, hogy évtizedek óta nem volt ekkora tehetség. A dobolás iránti vágya azóta sem csillapodott, akár napi 2-4 órán keresztül is szívesen püföli a dobfelszerelést. Fiatal kora ellenére sokféle műfajban otthonosan mozog, kedvencei a rock és a dzsessz. A legnagyobb sikereket talán a kéthetes japán turnéja alatt érte el, imádták a felkelő nap országában.

Vasárnap a szintén helyi dobzseni Tiba Sándorral, a Rocksuli alapítótagjával lép fel. A zenész neve több mint ötven lemezről ismerős lehet az utóbbi tíz évben. A dobos Koncz Zsuzsa zenekarának állandó tagja, öt évet dolgozott a Cotton Club Singersszel és hatot a Ghymes zenekarral.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában