Helyi közélet

2014.08.18. 10:30

Jegyzet: Láncreakció

<em>Csendesnek ígérkező szombati munkanapon ültem vonatra. Hálás és végtelenül elégedett voltam aznap reggel, mert végre zsibbadtra aludt testtel ébredtem, mert a kávém utolsó kortyai már hidegen csúsztak le a torkomon, mert nem kellett megfutamodva behúznom magam mögött a szobaajtót azért, hogy látóhatáron kívülre kerüljenek a ruhásszekrénnyel vívott csata nyomai</em>. <strong>Horváth Borbála jegyzete</strong>.

Csendesnek ígérkező szombati munkanapon ültem vonatra. Hálás és végtelenül elégedett voltam aznap reggel, mert végre zsibbadtra aludt testtel ébredtem, mert a kávém utolsó kortyai már hidegen csúsztak le a torkomon, mert nem kellett megfutamodva behúznom magam mögött a szobaajtót azért, hogy látóhatáron kívülre kerüljenek a ruhásszekrénnyel vívott csata nyomai. Horváth Borbála jegyzete.A hálót rendre úgy hagyom el, hogy aki benéz azt hihetné, egy a sokadik randevújára vagy legalább is az esküvőjére készülő nő elvetemült szárnycsapdosása okozott forgószelet. De aznap rend honolt ott és sikerült a két fülembe azonos fülbevalót tenni, amely színe nem mellesleg harmonizált a szoknyámmal. Videóklipszerű napsütéses bicikliút vezetett a vasútállomásig, ahová időben értem(!), egyszerűen rendben volt a világ. Milyen kevés elég az egész érzetéhez.

Vonatra ültem, ami nem késett(!!) és nem estem neki az állomáson 20 másodperc alatt kiválasztott péksüteménynek, mint máskor, mivel a minden jóval megtömött szendvicsemet már otthon elfogyasztottam. Nem volt más dolgom, mint a bodros felhőket bámulni.

Ebbe az idillbe kúszott bele egy tehervonat, „hátán” tankokkal. A szerelvény nem Debrecenbe, épp az ellenkező irányba tartott. Ennyit tudtam róla, s mert jól ismerem a megnyugtató híreket, nem is írtam ki mást a közösségi oldalra feltöltött kép mellé.

Úgy tűnik az emberek mégsem nyugodtak: 15 óra leforgása alatt, 66-an osztották meg a fotót, 58–an lájkolták, 17–en hozzászóltak. Nem tudom hová tartottak a lánctalpasok, nem szeretem a felesleges pánikkeltést, de az ijesztő látvány gerjesztette gondolatok, képek között hirtelen nagyon kicsire zsugorodtak, a rumlisan hagyott ágy, a szép színű fülbevaló és a gyakran sietősen lehúzott rövidkávék problémái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában