Helyi közélet

2014.07.23. 18:02

Rezsióradíjtól várt tisztulás

Hajdú-Bihar - Az építőipar után a vagyonvédelem területén a legnagyobb a feketefoglalkoztatás.

Hajdú-Bihar - Az építőipar után a vagyonvédelem területén a legnagyobb a feketefoglalkoztatás.

Alaposan felforgathatja a vagyonvédelmi iparágat a rezsióradíj bevezetése. Az erről szóló rendelet már készül, a belügyminisztériumon múlik, mikor hirdetik ki. Az új jogszabályok következtében nem lesz módjuk a vállalkozásoknak arra, hogy egymás alá licitálva, irreálisan alacsony áron nyerjenek el megbízásokat.

– A vagyonőrökkel túltelített piacon zajló árverseny tarthatatlan állapotokhoz vezetett. Voltak Hajdú-Biharban olyan cégek, amelyek 500 forintért is vállaltak el munkát, holott tudták, hogy ennyiből – de még ennek a duplájából sem – nem lehet a vagyonőr ök bérét és annak közterheit kitermelni, a vállalkozást pedig működtetni. Emiatt – az építőipar után – ebben az ágazatban volt a legjelentősebb a feketefoglalkoztatás – magyarázza érdeklődésünkre a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Hajdú-Bihar megyei Szervezetének elnöke.

HBN

A cikk folytatása a Napló csütörtöki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában