Helyi közélet

2014.07.02. 10:41

Kirakatból az „inkognitóba”

Debrecen - Próbababák lábai előtt hever egymillió darált euró.

Debrecen - Próbababák lábai előtt hever egymillió darált euró.

Ha két női kosztüm között egy menyasszonyi ruhát végigpásztázva a szoknya aljáig szaladt a tekintet, akkor a figyelmes nézelődő megpillanthatta egy német képzőművész, Carsten Busse alkotását a Kálvin téri divatárubolt kirakatában. Az „elsődleges, hogy ne okozzunk másoknak kárt” jelentésű latin szólást címül kapó mű része annak a 16 alkotásnak, amelyet a Kirakat Art Attack nevű program keretén belül egy héten át láthatott a Debrecen belvárosában nyitott szemmel járó.

A műveket kedden szállították át az Incognito Clubba, ahol egész hónapban megtekinthetők.

A tündérvilág reménye

Az alkotások között Mindenlében Horváth Péter és Burai Árpád kalauzolta az arra nyitottakat, a kiállítás napján a Múzeumok Éjszakáján. A Primum non nocere címűről elárulta: a szitakötőt ábrázoló kép alapját ledarált papíreurók képezik. Hazánkban is lehet venni ledarált pénzt, a Nemzeti Bank árulja összepréselve fűtőanyagnak. Itt az elpusztított pénzt jelképezi, a szitakötő pedig a könnyű kereszt szimbóluma. A mű reflektál a 2012–es év ezoterikus jelentőségére. Ez az a pillanat, amikor a mi földi nehézségeink a keresztút után elkezdenek légiessé válni és kevésbé lesz fontos a pénz.

A szivárványos színű állatról alapvetően is a tündérország juthat eszünkbe.

HBN–HABE

A cikk folytatása a Napló szerdai számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában