Helyi közélet

2014.07.16. 16:06

Ékesen bizonyítottak zenekaraink

Debrecen - A koncertsorozat sokak figyelmét ráirányította a fúvószenei kultúra igen magas minőségére.

Debrecen - A koncertsorozat sokak figyelmét ráirányította a fúvószenei kultúra igen magas minőségére.Hódított a fúvósmuzsika az elmúlt héten a cívisvárosban. Mint arról többször hírt adtunk, július 6–14-ig zajlott a Koncert-fúvószenekarok és Együttesek Világszövetségének (WASBE) 1. Kelet-európai Regionális Konferenciája és Fesztiválja, melyen a többek között Svájcból, Hollandiából, Németországból, a Cseh Köztársaságból, Észtországból, Romániából érkező zenekarok, fúvós kamaraegyüttesek mellett a magyar fúvósélet rangos képviselőinek hangversenyeiben is gyönyörködhettünk.

– A Budapest Szaxofon Kvartett, a Zeneművészeti Kar Sonus Ütőhangszeres Együttese, vagy éppen az úgynevezett projektzenekarok (alap-, közép- és felsőfokú tanulmányokat folytató diákegyüttesek), a győri, szegedi, debreceni zenei felsőoktatás fúvószenekarai ékesen bizonyították, hogy Magyarországnak fontos helye van a világ fúvószenekari életében – mutatott rá portálunkhoz eljuttatott összegzésében dr. Duffek Mihály, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának dékánja.

HBN

Az értékelés bővebben a Hajdú-bihari Napló csütörtöki számában olvasható.


Debrecen - A magyar és nemzetközi fúvószene rangos képviselőinek hangversenyeiben gyönyörködhettek nyolc napig az érdeklődők Debrecenben.


Debrecen - A Kelet-Európai Egyetemi Projektzenekar koncertjével zárult hétfő este a Koncert-fúvószenekarok Világszövetségének Regionális Konferenciája és Fesztiválja Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában