Helyi közélet

2014.07.04. 17:30

Amerikai kutatók az egyetemen

Debrecen - A következő félévben két amerikai kutató tölthet el a Debreceni Egyetemen egy-egy szemesztert a Fulbright ösztöndíj révén.

Debrecen - A következő félévben két amerikai kutató tölthet el a Debreceni Egyetemen egy-egy szemesztert a Fulbright ösztöndíj révén.

A Debreceni Egyetem és a Fulbright Commission 2014. január 10-én együttműködési megállapodást írt alá, melynek részként a Debreceni Egyetem is bekerül a Fulbright katalógusba, és az ösztöndíjjal kapcsolatban felmerülő költségeket is közösen fedezik. Az együttműködési megállapodást az Általános Orvostudományi Kar osztott képzésének pénteki diplomaosztó ünnepségén Nábrádi András rektorhelyettes adta át a Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatójának, Jókay Károlynak.

A Fulbright Bizottság 1992-es fennállása óta mintegy 80 professzor és diák utazott Debrecenből az Egyesült Államokba és onnan ide ösztöndíjasként. A Debreceni Egyetem az egyik legnépszerűbb küldő és fogadó intézménye a Fulbright Bizottság magyar-amerikai oktatási csereprogramjának. A következő tanévben egy amerikai professzor dolgozik majd az Angol-Amerikai Intézetben, és egy kutatóorvos a Belgyógyászati Intézetben.

A Fulbright-program J. William Fulbright szenátor kezdeményezésére indult 1946-ban. Magyarország 1978-ban csatlakozott a programhoz, mely a világ egyik legrangosabb ösztöndíja, jelenleg 155 országban működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában