Helyi közélet

2014.06.01. 11:32

Püspökladányi gyermeknap

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai láthatóságot segítő eszközöket osztottak a gyermekeknek.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai láthatóságot segítő eszközöket osztottak a gyermekeknek.Püspökladány gyógyfürdőjében 2014. május 31-én Városi Gyermeknapot rendeztek, melyen a Püspökladányi Rendőrkapitányság is részt vett azzal a célzattal, hogy színesítse a rendezvényt. A rendőrkapitányság nem titkolt szándéka volt a Rendőrségbe vetett bizalom építése és a jó kapcsolatok ápolása. A rendőrök és a helyi középiskola (Püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium) rendvédelmi tagozatának 11. évfolyamos tanulóiból álló önkéntes segítők bűn- és balesetmegelőzési kérdéseket tartalmazó tesztlapok kitöltésére invitálták az érdeklődő gyermekeket, fiatalokat.

A tesztek kitöltőinek a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által biztosított, láthatóságot segítő eszközöket (lámpákat, fényvisszaverő matricákat, karkötőket, láthatósági mellényeket), és a KRESZ elsajátítását segítő kiadványokat adtak át.A Püspökladányi Rendőrkapitányság célja a gyermekek és szüleik helyes közlekedésre nevelése, valamint a bűncselekmények áldozatává válásának megelőzése volt.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában