Helyi közélet

2014.06.05. 10:56

Kíváncsiak, mire költik

Debrecen - Megyénkben még viszonylag sokan befizették a kamarai regisztrációs díjat.

Debrecen - Megyénkben még viszonylag sokan befizették a kamarai regisztrációs díjat.

Egyre kevesebben fizetik be a kamarai regisztrációs díjat önként. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál március 31-ig csak 350 ezer cég teljesítette kötelezettségét, holott tavaly még 510 ezer cég fizette be a kötelező ötezrét. Az adóhatóságot is felkérték, hogy ösztönözze jobban a vállalkozásokat a befizetésekre: tavaly nyolcezer cégből állt a felszólítandók listája, az idén ennél sokkal nagyobb lehet a szám.

A vállalkozások lelkesedése azért is kisebb, mert nem igazán látják, mit kapnak a pénzükért. Megyénkben a székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek 74 százaléka fizette meg határidőre a kötelező regisztrációs díjat, ami jobb, mint az országos átlag. A „mit kapnak a pénzükért?” kérdésre a megyei kereskedelmi- és iparkamaránál elmondták: a tanácsadást, az üzleti partner keresését és a pályázatfigyelést ingyen nyújtják a regisztrált gazdálkodó szervezeteknek, havonta magazint jelentetnek meg, nemzetközi üzletfejlesztési szolgáltatást nyújtanak, szakképzési tanácsokat adnak, békéltető testületet működtetnek, és a hitelkihelyezésben is közreműködnek.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában