Helyi közélet

2014.06.06. 09:51

Kaszinós pénzből finanszírozható

Debrecen - A DVSC-t működtető zrt. is tulajdonosa lesz a két új gazdasági társaságnak.

Debrecen - A DVSC-t működtető zrt. is tulajdonosa lesz a két új gazdasági társaságnak.

Dobrossy István tartózkodása mellett a képviselő-testület csütörtökön egyhangúlag megszavazta, hogy a DVSC Futball Szervező Zrt., melynek 25,26 százalékban az önkormányzat is tulajdonosa, üzletrészt vásárolhasson a megalapítandó, szerencsejáték-tevékenységet folytató két korlátolt felelősségű társaságban. A döntésről később Kósa Lajos polgármester elmondta, a két kelet-magyarországi kaszinókoncessziót elnyerő Aranybónusz Kft.-nek, amely ugyancsak Szima Gábor érdekeltségébe tartozik, a törvény értelmében egy üzemeltető céggel szerződést kell kötnie a kaszinók működtetésére. Ebben a kft. legalább 51 százalékkal többségi tulajdonos lesz, a DVSC Futball Szervező Zrt. pedig 40 százalékos részesedést vásárol a létrehozandó új cégben, s ezt kellett a testületnek jóváhagyni kisebbségi tulajdonosként.

Arra a kérdésünkre, hogy ezzel az önkormányzat, ha nem is nagymértékben, de szerepet vállal a kaszinóbizniszben, a polgármester határozott nemmel válaszolt, kiemelte viszont, hogy a Nyíregyházán, illetve Debrecenben létrejövő gazdasági társaságok tevékenysége utáni osztalék biztos anyagi forrást jelenthet a továbbiakban a reklám- és hirdetési bevételek, szponzorációk mellett a labdarúgócsapat működtetéséhez.

A céllal egyetértenek

A rendkívüli ülésen előterjesztett határozatot megszavazó szocialista képviselők ezt egy kicsit másképpen látják. Szathmári Károly elmondta, ha közvetve is, de ezzel az ügylettel az önkormányzat igenis érintett lett a kaszinóüzletben. Kisebbségi tulajdonosként ugyanis mintegy 10-10 millió forint a ráeső tőkerész az új kft.-ben, bár valószínűleg ez ténylegesen nem fogja terhelni. Ennek ellenére igennel szavaztak, mert a céllal, a debreceni labdarúgás fejlesztésével, vagy legalább szinten tartásával egyetértenek.

HBN-ÉP


Az üzleti rizikót, a befektetői környezetet és a feladat összetettségét ismerve nem meglepő, hogy nem kapkodtak a cégek a Nagyerdei Stadion üzemeltetése után. Ratalics László írása.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában