Helyi közélet

2014.06.14. 12:32

Húsz éve szárnyal magasan a pelikán

Debrecen - A Vojtina Bábszínház a debreceni kulturális élet sava-borsa.

Debrecen - A Vojtina Bábszínház a debreceni kulturális élet sava-borsa.

A legfontosabb, amire büszkék lehetünk, hogy sikerült megőriznünk a családok szeretetét és a látogatószámot az egyre nehezedő társadalmi és finanszírozási helyzetben is – mondta Asbóth Anikó a Vojtina Bábszínház pénteki évadzáróján. Az elmúlt évadban 513 előadással közel negyvenezer érdeklődőt vonzó bábosház igazgatója úgy fogalmazott: Debrecen kulturális életének egyik biztos pillére vagyunk és az elmúlt évben is öregbítettük a város hírnevét határainkon belül és túl. A kiállításokkal, öt bemutatóval, új rendezvényekkel telt évad azon összegzés jegyében szerveződött, amelyet tavaly ősszel tettünk a városi bábszínházzá alakulásunk huszadik évfordulója alkalmából – hangsúlyozta.

Láposi Terka, a játszószínház művészeti vezetője a színháznevelési programok egyre erősödő szerepéről beszélt az eseményen. Hangsúlyozta: a Pécsi Országos Színházi Találkozón példaként emlegették a debreceni bábosházban zajló foglalkozásokat és a leghosszabb szakmai beszélgetés is egy színháznevelési előadásról szólt. A kritikusok abban egyetértettek, hogy van létjogosultsága a fiatalok ilyen módú megszólításának. – Mi hiszünk abban, hogy játékunkkal színházi körülmények között eljuthatnak az ifjabbakhoz kérdéseink, amelyek az ő életükben a legfontosabb témákhoz kapcsolódnak.

A társulat a Nagytemplom mögötti Emlékkertbe várja az érdeklődőket vasárnap 10.00-től, a 20. évad Kapuzáró Napjára.

HBN–HABE

A teljes cikk a Napló szombati számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában