Helyi közélet

2014.06.11. 11:13

Egyetemisták a rászorulókért

Debrecen - Az egyetemista csoport helyt áll a szociális szélmalomharcban.

Debrecen - Az egyetemista csoport helyt áll a szociális szélmalomharcban.

– Rengeteg emberben van vágy a segítésre, de ha nem lóg az orra előtt a lehetőség erre, akkor nem mozdul – osztotta meg tapasztalatát Paczári Viktória, a SZÖSZ csapat vezetője. A Debreceni Egyetemen működő Szociális Hallgatók Öntevékeny Szerveződése épp az adakozás alkalmát igyekszik megteremteni a rászorulók javára szervezett gyűjtőakciókkal. Az aktív, lelkes fiatalok törekvéseit most a Napló is segítette és állatkerti élménnyel ajándékozta meg a családok átmeneti otthonában élő 36 gyereket és 18 felnőttet.

Érzékeny csoport

A Szociológia és Szociálpolitika Tanszék 20 hallgatójából álló csoport több mint két éve azért alakult, mert tagjai szakmai programok szervezésével szerették volna tágítani saját és tanulótársaik nézeteit, tapasztalatokkal kiteljesíteni elméleti tudásukat, valamint karitatív tevékenységgel segíteni a nélkülözőket.

– Az első szaknap megrendezése után sorra jöttek az ötletek, hogy mit lehetne tenni, hisz leendőbeli szakmánkból adódóan érzékenyek vagyunk a társadalom problémáira – kezdte Paczári Viktória, hozzátéve: ma ott tartunk, hogy szinte minden hónapban van egy eseményünk. Szervezünk szaknapot, elsősavatót, kerekasztal beszélgetéseket, kiállítást a művészi hajlamú hallgatók alkotásaiból, vendégünk volt már dr. Csides Kata szexuálpszichológus, dr. Túry Ferenc és dr. Síró Ágnes pszichológusok, valamint Kenyeres Attila kommunikációs szakértő is.

HBN–HABE

További részletek a Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában