Helyi közélet

2014.06.18. 16:56

Börtön és javító járhat a tablet elrablásáért

Debrecen – Vádat emeltek egy Hajdúhadházra tartó személyvonaton tavaly decemberben elkövetett rablás ügyében. A fiatalkorú vádlottak ellen a Debreceni Járási Ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelését, felnőtt társukkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kérte.

Debrecen – Vádat emeltek egy Hajdúhadházra tartó személyvonaton tavaly decemberben elkövetett rablás ügyében. A fiatalkorú vádlottak ellen a Debreceni Járási Ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelését, felnőtt társukkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kérte.A vádlottak szenteste előtt egy nappal, a délutáni órákban szálltak fel a szerelvényre, ahol egy fülkében helyezkedtek el. A kupéban a 15 éves sértett egyedül ült telefonnal a kezében, táblagéppel az ölében. A fiúk előbb elkérték a mobilját, majd a tabletet is akarták (előbbit nagy nehezen még vissza adták). A vádlottak egyike kikapta a kezéből a számítógépet, majd arra intették, hogy fogja be a száját, ellenkező esetben leütik.

Hajdúhadházhoz közeledve a támadók leszálltak; a diák még megpróbálkozott a készülék visszaszerzésével, de az egyik vádlott megragadta és fenyegetések kíséretében visszalökte a fülkébe.

Az ügyészség indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatásának fenntartását.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában