Helyi közélet

2014.06.06. 17:14

Az első „éles” bírósági tapasztalatok

Debrecen - Más éles helyzetben kipróbálni a tudásunkat, talárban, nyilvánosság előtt.

Debrecen - Más éles helyzetben kipróbálni a tudásunkat, talárban, nyilvánosság előtt.A Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara, valamint a Debreceni Ítélőtábla együttműködése eredményeképpen először rendeztek perbeszéd- és határozathirdetési versenyt pénteken az ítélőtáblán.

A bírót, ügyészt és a védőt szimuláló jogi klinikai hallgatók csoportjainak versenyén 5 csoportban 15 egyetemi hallgató vett részt. Dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke hasznosnak tartotta az efféle tudásmegosztást, mert a főleg 3. és 4. évfolyamos hallgatók talárban, és kvázi egy perben, éles helyzetben találták magukat, a média érdeklődésével kísérve.

A zsűri tagjai Dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke, Dr. Madai Sándor, a DE ÁJK Büntetőjogi és Kriminológiai Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, Dr. Háger Tamás a Debreceni Ítélőtábla bírája és Dr. Fejesné Dr. Varga Zita ítélőtáblai titkár voltak.

HBN


A legjobbak

ügyész: Erdei Nóra

bíró: megosztva Sári Judit és Kiss Emese

védő: megosztva Kulcsár Eszter és Gábri Angéla

csapat: szintén megosztva: Kulcsár Eszter, Erdei Nóra, Bak Márta Ibolya, valamint Sipos Zsófia, Kolonics Mónika, Komáromi Brigitta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában