Helyi közélet

2014.06.16. 14:01

A világ királylánya lehet

Debrecen - Világversenyre készül a mindössze nyolc éves kislány.

Debrecen - Világversenyre készül a mindössze nyolc éves kislány.– Már a bölcsiben sem volt mindegy, milyen ruhát adok rá, csak szoknya és harisnya jöhetett szóba. Ő nem babázik és nem épít lego-házakat. Ő öltözködni szeret – jellemezte Ötvös Éva 8 éves lányát, aki márciusban egy szépségverseny elődöntőjének szépségkategóriájában a legjobb hat között végzett, tehetségkategóriáját pedig megnyerte táncprodukciójával. Ennek köszönhetően került be a Little Miss Hungary országos döntőbe, melyet június 24. és 28. között rendeznek meg Galyatetőn. Taricska Liza Lucára a hazai verseny előtt azonban egy nagyobb megmérettetés vár: ugyanis június közepén Bulgáriában rendezik meg a Little Miss and Mister Planet világversenyt, melyen 16 ország képviselteti magát. – Ezek a szépségversenyek eltérnek az amerikai változattól. Ugyanis szigorúan tilos sminket használni és kihívóan öltözni – hangsúlyozta az anyuka, hozzátéve: a bírák főként a tehetséget keresik, illetve pontozzák a színpadi mozgást, az önbizalmat és a kisugárzást.

Éva szerint lányára mindenképp jó hatással van a verseny, hiszen egy olyan magabiztosságot ad számára, mely elengedhetetlen felnőtt korban, illetve, mivel nagyon szeret modellkedni – ha csak kicsiben is –, megtanulja a munka iránti alázatot. – Hihetetlen makacs teremtés volt, de érezhetően sokat változott. A bulgáriai versenyre esténként gyakoroljuk a táncot, illetve a 20 másodperces angol bemutatkozást. A kudarctűrő képessége elég alacsony, de a világversennyel kapcsolatban is azt erősítem benne, hogy nem baj, ha nem nyer, hiszen már az is hatalmas élmény lesz, hogy megláthatja a tengert, illetve olyan programokban lesz része, amit nem sok gyerek tudhat magáénak: például árvaházba látogatnak, ahova neki is ajándékot kell vinnie – taglalta Ötvös Éva.

HBN–TZ

Folytatás a Napló mai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában