Helyi közélet

2014.05.22. 09:08

Több millió forint marad a városkasszákban

Hajdú-Bihar - Kósa Lajos csak júniustól mond le róla. Tiba István egyesületeknek szánja a pénzt.

Hajdú-Bihar - Kósa Lajos csak júniustól mond le róla. Tiba István egyesületeknek szánja a pénzt.

Az önkormányzati választásokig csak az országgyűlési képviselői tiszteletdíjra jogosultak június 1-jétől azok a politikusok, akik polgármesterként is tevékenykednek. Minderről múlt hétfőn döntöttek a Parlamentben. Rogán Antal (Fidesz) azt is javasolta, már májusi illetményükről mondjanak le ezek a politikusok. A megtakarításokról a megyénkben érintett városok jegyzőit kérdeztük. Dr. Szekeres Antal tájékoztatásából kiderült, Debrecen kasszájában 2,94 millió forint megtakarítás marad (június 1.–szeptember 30-áig). Kósa Lajos bérének felhasználásáról később döntenek.

A májusit sem vették fel

Dr. Tiba István illetménye havonta bruttó 662 ezer forinttal terhelte az éves szinten 3,5 milliárd forintos költségvetésű Balmazújvárost. Dr. Bencsik Judit aljegyzőtől megtudtuk, a polgármester már a májusi illetményét sem vette fel, azt a Bekton Ifjúsági Fúvószenekar részére kérte átutalni. A június 1-jétől a város kasszájában maradó bért (kb. 2,6 millió forint) pedig minden hónapban más helyi egyesület kapja majd meg.

Tasó László is a törvényi határidő előtt mondott le fizetéséről, mely havi bruttó 494 ezer forint. A 127 százalékos szorzóval (járulékok) növelt bérköltség, ami így a város kasszájában marad, mintegy 2,5 millió forint. – A bérmaradvány felhasználásáról a képviselő-testület jogosult dönteni – tudatta dr. Benő János, Nyíradony címzetes fő­jegyzője.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában