Helyi közélet

2014.05.12. 07:50

Szép a főtér és iható a víz

Hajdú-Bihar - Hajdúhadház polgármestere vegyes érzelmekkel tekint az elmúlt évtizedre.

Hajdú-Bihar - Hajdúhadház polgármestere vegyes érzelmekkel tekint az elmúlt évtizedre.Infrastrukturális téren a leszakadásunk sajnos alig csökkent, ugyanakkor az intézmények fejlesztése terén komoly eredményeket értünk el uniós segítséggel” – vonta meg az elmúlt tíz év mérlegét Csáfordi Dénes polgármester a hajdúhadháziak szemüvegén keresztül.

A mérleg két nyelve

A fiatal városvezető sajnálattal állapította meg, hogy még mindig nagyon sok belterületi útjuk nélkülözi a szilárd burkolatot, ezen a téren tehát lesz mit tenni a elkövetkező években.

– Ugyanakkor büszke vagyok arra, hogy most először került sor a városközpont funkcióbővítő fejlesztésére, a szociálisan leszakadt városrész korszerűsítésére, de megújult például a fogorvosi rendelő, a bölcsőde, az óvoda és korszerűsítjük az iskolát is – mondta el Csáfordi Dénes, aki szerint az uniós csatlakozásunk óta mintegy négymilliárd forint uniós forrás érkezett a városba.

Kismarján az elmúlt évtized uniós fejlesztések tekintetében különösebb áttörést nem hozott. A polgármester az elmúlt évekből egy olyan projektre emlékszik, melynek keretében az óvodásoknak szerveztek programokat. Meg persze büszkén említi a most folyamatban lévő két (egyenként 150 milliós) épületberuházást; az irodaházat, valamint a Bocskai Kiállítóterem és Kézművesházat. Próbáltak egy határ menti útépítést is tető alá hozni, de egyelőre csak a tervekre kaptak pénzt.

Céges segítséggel

Nádudvaron az elmúlt tíz évben több mint négymilliárd forint uniós forrást nyertek csak az önkormányzati fejlesztések révén. – Megtörtént a városközpont funkcióbővítő rehabilitációja, elkészült a szennyvízcsatorna-hálózat, kerékpárút és belterületi utak épültek, intézmények energetikai korszerűsítésére került sor. Mindemellett a város nagy cégei 10 milliárdos fejlesztést hajtottak végre, új munkahelyeket teremtve és a korábbiakat megőrizve – válaszolta érdeklődésünkre Beke Imre polgármester, aki szerint az uniós fejlesztések tették lehetővé, hogy a kisváros egy igazán rendezett, éppen ezért vonzó település képét mutathassa.

Főtér és főút

Komádi első embere mintegy kétmilliárd forintra teszi azt az uniós summát, ami a belépésünk óta a bihari kisvárosba a közösségből érkezett. – Egyebek mellett a megújult főtér, épületkorszerűsítések és a településen átvezető főút funkcióbővítő korszerűsítése is azt bizonyítják, hogy az itt élők számára csak hozott az európai uniós tagság – mondta el a Naplónak a polgármester.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában