Helyi közélet

2014.05.09. 15:11

Rosszat sejtő gazdák

Hortobágy - A mintegy hatszáz nyertes közül egyelőre 144-el szerződik a nemzeti park.

Hortobágy - A mintegy hatszáz nyertes közül egyelőre 144-el szerződik a nemzeti park.Amikor még az év elején Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi), hogy tételesen vizsgálja ki a Hortobágyi Nemzeti Park területén megkötött földhaszonbérleti szerződéseket, a nemzeti park vezetői bejelentették, hogy a vizsgálat lezárultáig nem írják alá a szerződéseket a nyertesekkel.

A Napló (gazdáktól származó) információja szerint, bár a vizsgálat még nem zárult le, mégis megkezdték a szerződéskötéseket. „Igen, meg tudom erősíteni, hogy a minisztérium engedélyével egyelőre 144 nyertessel írjuk alá a földhaszonbérleti szerződéseket” – válaszolta a Napló érdeklődésére Szilágyi Gábor, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója. A Kehi-nél arról tájékoztattak, hogy május vége előtt nem várható a vizsgálat lezárása, az adatszolgáltatás ugyanis lassúbb, mint ahogy tervezték.

Úgy tudjuk, a Kehi-vizsgálattal egyidejűleg, de attól teljesen függetlenül a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomoz a földhaszonbérleti pályázatok ügyében, miután hajdú-bihari gazdák egy csoportja büntető feljelentést tett az ügyészségen.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában