Helyi közélet

2014.05.14. 07:43

Méhbetegség miatt rendeltek zárlatot

Balmazújváros - Részleges zárlatot rendeltek el Balmazújváros területére mézelő méhek nyúlós költésrothadása, méhbetegség miatt.

Balmazújváros - Részleges zárlatot rendeltek el Balmazújváros területére mézelő méhek nyúlós költésrothadása, méhbetegség miatt. A megyei kormányhivatal Hajdúböszörményi Járási Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Hivatalának rendelkezése a város a Kadarcs-Karácsonyfoki főcsatorna, a Hortobágy folyó, valamint a Balmazújváros-Tiszacsege összekötő útvonal és a város közigazgatási határa által határolt külterületére vonatkozik. A határozat szerint a zárlat alatt álló területről tilos a méheket, azok nyers termékeit, betegségeket terjesztő vagy terjeszthető anyagokat és tárgyakat kivinni, illetve oda beszállítani, továbbá a területen lévő valamennyi méhészet méhcsaládját a hatósági állatorvosnak vagy a méhegészségügyi felelősnek kell megvizsgálni.

A járási hivatal azért hozta meg a döntését – áll a határozatban –, mert a hatósági állatorvos április 28-án két méhcsalád esetében állapították meg a betegséget.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában