Helyi közélet

2014.05.08. 07:51

Lemezbörzével indul a nyár

Debrecen - 2014 június 1-én újra megrendezésre kerül a lemezgyűjtők, DJ-k és zenerajongók találkozója, a Csoportos Barázdaság című lemezbörze.

Debrecen - 2014 június 1-én újra megrendezésre kerül a lemezgyűjtők, DJ-k és zenerajongók találkozója, a Csoportos Barázdaság című lemezbörze.

Az első hallásra talán furcsa nevű rendezvény a bakelitlemezek gyűjtőinek, rajongóinak a negyedéves találkozója.

2012 novemberében volt az első, azóta pedig már nyolcadik alkalommal gyűlnek össze Debrecenből és a környékbeli településekről azok, akik szerint még mindig a bakelit (vinyl) lemezek nyújtják a zenehallgatás igazi élményét. Az árusok köre lassan, de biztosan bővült börzéről börzére, és mára már rendszeresnek mondható, hogy budapesti gyűjtők, lemezlovasok is ellátogatnak a debreceni börzére. A vevők között is kialakult már az a mag, akik minden alkalommal eljönnek, és élvezettel lapozgatják végig a különböző stílusú lemezekkel megtöltött rekeszeket. Találni lehet itt mindenféle zenét a jazztől a progresszív rockon keresztül egészen a drum and bass-ig.

A börze menete rendkívül egyszerű: akinek eladó lemezei sorakoznak vagy éppen porosodnak a polcain, hozza el bátran a börzére, ahol talán éppen ezeket a lemezeket fogja valaki keresni.

Nagy- és kislemezeken kívül CD-k, műsoros kazetták, zenei témájú DVD-k, könyvek is a pultokra kerülnek, de ha valakinek éppen eladó lemezjátszója van otthon, azt is bátran elhozhatja. Érdemes már a nyitásra megérkezni, és e-mailben asztalt foglalni, mert azok bizony hamar elfogynak.

Csoportos Barázdaság – a debreceni lemezbörze

Legközelebb:

2014. június 1. 10.00 - 16.00

Idén még:

2014. szeptember 7. 10.00 - 16.00

2014. december 7. 10.00 - 16.00

Debreceni Ifjúsági Ház, Galéria terem (Debrecen, Simonffy u. 21.)

A részvétel a börzén ingyenes, parkolási lehetőség az Ifjúsági Ház udvarán. Asztalok korlátozott számban használhatók.

Asztalfoglalás, info: [email protected]

- a szervezők -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában