Helyi közélet

2014.05.30. 17:24

Értelem és érzelem parázslása a színpadon

Debrecen - Miske László számára a csütörtökön jubilált darab nagy emlék arról, hogy érdemes élni.

Debrecen - Miske László számára a csütörtökön jubilált darab nagy emlék arról, hogy érdemes élni.

– Ha van ünnepi pillanat egy színházban, akkor ez az. Nem tudom, hogy a néző számára mit jelent, ha egy produkció száz előadást megér, de a színésznek nagyszerű érzés. Azért is, mert ennyi alkalom után már tényleg biztonsággal, nagy belső kényelemben „közlekedhet” a darabban – köszöntötte csütörtök este Ráckevei Anna a századik előadásig eljutó A gyertyák csonkig égnek (Parázs) című darab szereplőit.

A Csokonai Színház igazgatója a koccintásra felsorakozott színészek – Miske László, Csikos Sándor, Garay Nagy Tamás – előtt hangsúlyozta: egy alkotást nemcsak a közönség szeretete repít idáig, hanem a benne játszók hozzáállása is, akiknek – tette hozzá – szívükből jön az előadás.

A szó ereje

Márai Sándor írásművét 2010-ben állította színpadra Dömölky János, aki betegsége miatt nem volt jelen (majd a kétszázadiknál, viccelődtek).

Miske László 75 éves volt a darab elindulásakor. Az élet rövid, ez egy erős, nagy emlék arról, hogy érdemes élni – hangzott velős értékelése, míg Csikos Sándor arra igyekezett rámutatni, hogy az emberek ki vannak éhezve a szép szóra.

HBN–RaL

A cikk folytatása a Napló szombati számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában