Helyi közélet

2014.04.17. 14:12

Összkomfort a marháknak

Hajdúböszörmény - Az állatjólét szem előtt tartása ma már nem megkerülhető követelmény.

Hajdúböszörmény - Az állatjólét szem előtt tartása ma már nem megkerülhető követelmény.

A Béke Agrárszövetkezet évek óta következetesen valósít meg különböző beruházásokat a szarvasmarha-ágazatban, e folyamat legújabb mérföldkövéhez most érkeztek el.

Tudatosan

A mezőgazdasági termeléssel 1955-óta foglalkozó agrárszövetkezetben az állattenyésztésnek mindig kiemelkedő szerep jutott. A Dorogi úti tehenészeti telepük korszerűsítését 2007-ben határozták el, és 2010. végére két darab 528 férőhelyes termelő istálló, egy 80 férőhelyes fejőház, valamint az ezeket kiszolgáló infrastruktúra és trágyakezelési technológia valósult meg. Jelenleg mintegy 1.700 tehenet tartanak ezen a telepükön. A fejlesztés második lépcsőjeként 2012-ben (önerőből) új ellető istállót építettek, ugyanakkor az állatlétszám folyamatos emelését határozták el.

A legújabb beruházásaikat (az ellető férőhelyek bővítését, valamint a két, egyenként 308 férőhelyes termelő istállót) csütörtökön adták át. Az eddig megvalósult beruházásaik együttes értéke két és fél milliárd forint. Az átadó ünnepségen elhangzott: terveik szerint néhány év múlva a Dorogi úti telep kapacitását maximálisan kihasználva, 2 ezer 300 tehén tartása valósul meg.

HBN


Hajdúböszörmény, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - A tejkvóta rendszer 2015. április 1-jétől megszűnik az Európai Unióban, de az új lehetőségek kihasználásával a támogatások szinten tartása, ha lehet növelése a cél - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Hajdúböszörményben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában