Helyi közélet

2014.04.25. 15:10

Finn vendégek az egyetemen

Debrecen - A Jyväskylä-i Egyetem rektorát, valamint a finn kereskedelmi és iparkamara elnökét fogadta ma Gaál István és Nábrádi András rektorhelyettes.

Debrecen - A Jyväskylä-i Egyetem rektorát, valamint a finn kereskedelmi és iparkamara elnökét fogadta ma Gaál István és Nábrádi András rektorhelyettes.A találkozón módosították a két egyetem között korábban létrejött, kettős diploma szerzéséről szóló megállapodást, amit a hazai felsőoktatási törvény változása indokolt, emellett tanácskoztak a Team Academy tantervének módosításáról is. A vendégek - Jussi Halttunen, a JAMK University of Applied Sciences rektora és Uljas Valkeinen kereskedelmi és iparkamara elnök - a találkozó előtt látogatást tettek a Team Academy-n, ahol a hallgatók előmeneteléről tájékozódtak - mondta az unideb.hu portálnak Nábrádi András.

A vendégek nem először járnak a Debreceni Egyetemen. 2010. november 5-én „General Agreement for Academic Cooperation” címen a két egyetem rektora, valami Papp László és Arto Lepistö alpolgármesterek, Miklóssy Ferenc és Uljas Valkeinen kereskedelmi és iparkamara elnökök, Nábrádi András akkori dékán, Johannes Partanen, a Team Academy egyik alapítója és Nagy János rektorhelyettes egyezményt írt alá a két intézmény és a két város együttműködési szándékáról.

2011. április 15-én azt újabb szerződés követte egy kettős diplomát adó üzletfejlesztési mesterképzés megkezdéséről. A „Master’s Double Degree Agreement”-et a két rektor, Nábrádi András dékán és Anne Mäntysaari tanszékvezető írták alá. A JAMK rektorát, Jussi Halttunent a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar felterjesztetésére 2011. november 26-án díszdoktorává avatta a Debreceni Egyetem.

Magyarországon először a DE Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kara nyerte el annak lehetőségét, hogy finn mintára „Team Acedemy”-t indíthasson. A hallgatók 7 féléves gyakorlati képzés során a szakjuknak megfelelő diploma mellett egy nemzetközileg elismert finn üzleti BBA (Bachelor of Business Administration) diplomát is szereznek. A „Team Academy” egy innovatív, modern tanulási lehetőség a felsőoktatásban üzleti területen tanuló hallgatók számára. Alapelve, hogy a gyakorlaton keresztül lehet a leghatékonyabban és a legeredményesebben megszerezni minden ismeretet, ami az üzleti élethez kapcsolódik.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában