2014.03.27. 10:21
Remény a húsosoknak?
Debrecen - Újraindítják a debreceni húsüzemet, de a szakhatósági engedélyek beszerzése lassú.
Debrecen - Újraindítják a debreceni húsüzemet, de a szakhatósági engedélyek beszerzése lassú.
Nem teljeskörűen, csak részben, és április elejétől biztosan nem – állítják határozottan a Napló informátorai annak a hírnek a kapcsán, amit a Dehir hozott nyilvánosságra csütörtökön arról, hogy újra (talán már áprilistól) kinyithat a debreceni húsüzem.
– Tudomásom szerint nem a régi cég újra indításáról van szó, hanem egy teljesen új vállalkozás színre lépéséről, és egyelőre nem is a teljes vertikumot tervezik életre kelteni – mondta el a Naplónak Seprényi Lajosné, a Debreceni Hús Rt. hajdanvolt üzemi tanácsának az elnöke. A hölgy olyan szempontból kulcsfigura a történetben, hogy az üzem két és fél évvel ezelőtti bezárása óta ő őrzi mintegy 300 volt húsipari dolgozó elérhetőségeit. Ha tehát az új tulajdonos (az EEBA Kft.) helyben keres munkaerőt, vele érdemes felvenniük a kapcsolatot.
A Napló úgy tudja, hogy az új tulajdonos egyelőre csupán a vágást és a csontozást indítaná újra, hozzávetőleg 150-200 embernek adna munkát a debreceni üzemben. Egyelőre a szakhatósági engedélyek beszerzése zajlik, ami viszont a híreink szerint elég vontatottan halad.
HBN