Helyi közélet

2014.03.12. 16:19

Családjával együtt esküdött

Debrecen – A szatmárnémeti Bartók Alpár személyében szerdán tette le esküjét a tízezredik olyan új magyar állampolgár, aki a 2011. január elseje óta zajló egyszerűsített honosítási eljárás keretében válhatott magyar állampolgárrá, és az emlékezetes ceremónia Debrecenben zajlott.

Debrecen – A szatmárnémeti Bartók Alpár személyében szerdán tette le esküjét a tízezredik olyan új magyar állampolgár, aki a 2011. január elseje óta zajló egyszerűsített honosítási eljárás keretében válhatott magyar állampolgárrá, és az emlékezetes ceremónia Debrecenben zajlott. Nem csak Bartók Alpár, hanem felesége és két gyermekük is esküt tett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere előtt.

Mint emlékezetes, Tőkés László református lelkész, politikus, az Európai Parlament korábbi alelnöke, Tempfli József Nagyvárad nyugalmazott megyéspüspöke és Vidnyánszky Attila színházi rendező, a Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója is a cívisvárosban tette le állampolgári esküjét. Összességében már a félmilliót is átlépte azok száma, akik éltek a lehetőséggel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában