Helyi közélet

2014.02.05. 19:41

Újabb lépés az égető gond megoldása felé

Debrecen - Egyelőre csak annyit tudni a Határ úti szemétről: sok.

Debrecen - Egyelőre csak annyit tudni a Határ úti szemétről: sok.

Nagy mennyiségű és számtalan fajtájú hulladék található a Határ úti égető minden épületében, fedett területén és a szabadtéri udvarokon is – egyelőre ennyi bizonyos arról a telepről, amelynek értékesítésétől várnak részben megoldást a lászlóházi veszélyeshulladék tároló problémájára. A két telep egy cég tulajdona, ám mivel e Kft felszámolás alatt áll az azt végző Cash&Limes Vagyonkezelő és Felszámoló Zrt. rendelkezik a vagyonelemek felett és igyekszik minél hamarabb értékesíteni azokat.

– A debreceni égetőt hétfőn vettük át a Hajdu Refuse Burner Kft.–től – tájékoztatott kérdésünkre Marjasné Endrédi Zsuzsanna felszámolóbiztos. – A telepen található hulladék mennyiségének és tulajdonjogának tisztázása érdekében szakértőt kértünk fel, miután a Hajdu Refuse Burner volt vezetője nem adott át iratokat, így a felszámolónak nincsenek adataik az átvett–feldolgozott–tárolt szemétről – írta a felszámolóbiztos.

Részletek a csütörtöki Naplóban.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában