Helyi közélet

2014.02.04. 09:31

Karády Katalint kedvelik

Debrecen - Az érdeklődök szerdán délután az Újkertben találkozhatnak velük.

Debrecen - Az érdeklődök szerdán délután az Újkertben találkozhatnak velük.Hetven évvel ezelőtt a rajongók, tisztelők tábora – határon innen és túl – csoportokat teremtett Karády Katalint Kedvelők Klubja néven. Tudomásunk van arról, hogy ez a tény Karády Katalint örömmel töltötte el, egy-egy klub meghívásának boldogan tett eleget, énekelt is. Ennek ismeretében született az elhatározásunk, hogy az örökséget átvegyük” – fogalmazta a Naplóhoz küldött levelében Győri Elekné szervező.

Soraiból kiderül, hogy e munkához felkérték Soós Judit énekesnőt, aki elkötelezett rajongója Karády Katalinnak. 

„Hangja a hasonlóság miatt rabul ejt mindenkit, aki csak hallotta, oly természetességgel adja vissza a színész-énekesnő mély, búgó altját. Nem véletlen, hogy a Karády Katalin születésének 100. évfordulója alkalmából 2009-ben meghirdetett Karády Katalin hasonmás és hang kerestetik című országos emlékverseny döntőse lett” – írta a szervező, hozzátéve: szeretnék megtalálni mindazokat, akik még személyesen is láthatták, hallhatták a művésznőt. Örömmel vennék, ha élményeiket megosztanák velük.

Győri Elekné beszámolt továbbá arról, hogy toborzójukkal amerikai magyar klubokat kerestek fel, ahonnan máris többen jelentkeztek, és támogatásukról biztosították a klub elnökét, Soós Juditot.

A klub iránt érdeklődőket várják szerdán 16 órakor az Újkerti Közösségi Házban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában