Helyi közélet

2014.02.24. 17:26

Fidesz: a járadékból kell fedezni a nyugdíjakat

Debrecen - Dr. Tiba István a parlamenti ciklus nyugdíjasokat segítő intézkedéseit vette sorra.

Debrecen - Dr. Tiba István a parlamenti ciklus nyugdíjasokat segítő intézkedéseit vette sorra.Valótlanságok hangzottak el az MSZP tájékoztatóján – mondta dr. Tiba István (Fidesz), a 6-os számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje, aki a sajtó képviselői előtt reagált az ott elhangzottakra. – Nem közölték a szocialisták, hogy korábban egy havi nyugdíjat vettek el az idősektől, és elfogadták a nyugdíjadót is, amelyet a Fidesz-KDNP kormány helyezett hatályon kívül – jelentette ki. A politikus azt mondta, fontos, hogy a nyugdíjakra csak a nyugdíjbevételekből fordítsanak pénzt. Közölte: a kormány célja az, hogy mind az egészségbiztosítási-, mind pedig a nyugdíjkassza a saját területének kiadásait fedezze.

Dr. Tiba István a ciklus intézkedései kapcsán kiemelte, idén 2,4 százalékkal emelkedett a nyugdíj, a rezsicsökkentéssel pedig annyi pénz maradt a nyugdíjasoknál, mint amennyit elvettek tőlük a szocialisták. Rámutatott továbbá, hogy a megváltozott munkaképességűek esetében az a Fidesz szándéka, hogy azok, akik alkalmasak munkavégzésre, visszakerülhessenek a munkaerőpiacra. Az ilyen munkavállalókat alkalmazó cégeket pedig kedvezményekkel támogatják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában