Helyi közélet

2014.02.05. 11:05

„Eredj fiam, lopj egy kis fát!”

Hajdú-Bihar - Előfordul, hogy a család a gyereksereget veti be, hiszen ők nem büntethetők.

Hajdú-Bihar - Előfordul, hogy a család a gyereksereget veti be, hiszen ők nem büntethetők.Nagy István erdőtulajdonos éppen a területére tartott gépkocsival, amikor egy futásnak eredő alakra lett figyelmes. A tapasztalt erdőgazda pontosan tudta, hogy fatolvaj-banda őrszeme lehet az illető, ezért leállította a motort és fülelt; de már csak a talpak alatt zizegő avar egyre távolodó hangját hallotta…

Hiú remények

– November-december környékén nem akartunk hinni a szemünknek, hiszen alig történt falopás. Már-már azt gondoltuk, hogy talán a törvény szigora rettenthette el a zsiványokat, persze tévedtünk. Két hete megjöttek az igazi mínuszok, és velük együtt valóságos hordák lepték el az erdeinket. Őrszemeket állítanak, akik ha jeleznek, az egész társaság pillatok alatt kámforrá válik. Előfordul, hogy a család a gyereksereget veti be, hiszen a szülők pontosan tudják, hogy a kicsik nem büntethetők – tudtuk meg Varga Lászlótól, aki a 300 erdőtulajdonost tömörítő, 1.300 hektár erdőt kezelő hajdúhadházi erdőbirtokosság elnökétől. A legújabb módi az, hogy a 4-es főút elkerülő szakasza mentén lopják a vadvédő hálót. A rácsot eladják, a fakarókat pedig eltüzelik. Az elnök azt mondja, a rendőrök hiába verik bilincsbe és zárják be három napra a tettenért fatolvajokat, amikor kijönnek a rács mögül, ott folytatják, ahol abbahagyták.

További részletek a naplo.hu-n és a csütörtöki Naplóban.


Hajdúhadház - A fatolvajok úgy szaladnak, mint a nyúl; többnyire bottal üthetik a nyomukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában