Helyi közélet

2017.07.28. 10:59

Zsuzsi: újabb ráncfelvarrás

Debrecen - Támogatás pályahosszabbítás tervére, pálya- és járműfelújításra.

Debrecen - Támogatás pályahosszabbítás tervére, pálya- és járműfelújításra.

A 135. életévét is betöltő „idős hölgy” esetében komoly ráncfelvarrást jelent a kisvasutak turisztikai célú fejlesztésére jóváhagyott kormányhatározat nyújtotta támogatás, amely a szóban forgó Zsuzsi erdei vasutat is érinti. A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz jelentette be szerdán, hogy az erre a célra tavaly jóváhagyott 10 milliárd forintot újraosztják. Eszerint 6 milliárd forint jut az erdészeteknek, a MÁV-nak 1,4 milliárd, és 2,5 milliárd a többi fenntartónak.

A forrást a pályák és járművek korszerűsítésre, illetve kisvasúti vonalhosszabbítás tervezésére lehet fordítani. Utóbbi körbe tartozik a Zsuzsi erdei vasút is, amely az elsők között kap támogatást (a mértékét még nem közölték) a 17 kilométernyi pályája felújításából eddig kimaradt 7 kilométer korszerűsítésére, valamint a vonal Nagyállomásig történő meghosszabbításának megtervezésére.

HBN–ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában