Helyi közélet

2014.02.18. 13:22

Elegük van a hajléktalanokból

Debrecen - Amennyiben nem költözik el a hajléktalanszálló a társasházból, a lakók bezárják előttük a kaput.

Debrecen - Amennyiben nem költözik el a hajléktalanszálló a társasházból, a lakók bezárják előttük a kaput.

A Simonffy utca 32. szám alatt található, egy emeletes, nyolc lakásos társasház pincéjében 1998. óta hajléktalanellátó intézmény működik. A nappali melegedő utcai bejárati kapuja azonos, lépcsőháza részben közös a fölötte található lakóházzal.

Panaszáradat

A lakástulajdonosok kezdetben tolerálták a szállót, mivel úgy vélték, hogy sajnos szükség van erre, a fedél nélküliek viselkedése azonban megváltoztatta véleményüket. Időnként ugyanis a lépcsőházban italoznak, verekednek, hangoskodnak, megtámadják a lakókat, vagy éppen wc-nek nézik a padlásfeljárót. Bár megtiltották nekik, hogy felmenjenek a lakásokhoz, ott dohányozzanak, néha mégis megteszik. A lentről érkező mosdatlan, áporodott szag mindent átjár - sorolta panaszaikat a közös képviselő, Balogh Gyuláné aki azt is elmondta, hogy a hajléktalanok hozzá az éjszaka közepén többször is becsengettek és azt kérték, engedje be őket.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában