Helyi közélet

2014.02.25. 19:55

Befektetési célnak jó „menekülőút” az ingatlankiadás

Debrecen - A bérbeadási hozam mostanra túlmutat a bankbetétek hozamánál.

Debrecen - A bérbeadási hozam mostanra túlmutat a bankbetétek hozamánál.Idén januárban Budapesten minden negyedik, vidéken pedig több mint minden ötödik ingatlanvásárló befektetési céllal vett lakást.

A Duna House elemzéséből kiderül, hogy ezek a befektetések milyen hozammal kecsegtetnek. A jegybanki kamatvágásokkal az elmúlt időszakban nemcsak a THM-szintek lettek vonzóbbak, hanem ezzel együtt a betéti hozamok is mérséklődtek. 2013 végén egy átlagos, éven belül lekötött forintbetét 2,48 százalékos kamatot ígért, míg egy évvel korábban 5,9 százalékot, még korábban pedig 6,21 százalékot, és ennek az lett az eredménye, hogy közel 1000 milliárdos betétkivonás történt a tavalyi évben.

Hova teszi ilyenkor a lakosság a pénzét? Egyrészt befektetési alapokba, másrészt tradicionálisan ingatlanba. Azért is tűnik jó választásnak az ingatlan, mint „menekülőút”, mert az ingatlanárak nagyjából két éve stagnálnak a mélyponton, így a bérbeadási hozam mostanra túlmutat a bankbetétek hozamánál. Januárban a budapesti befektetők átlagosan közel 14 milliót, vidéken pedig 10-et költöttek lakásonként.

HBN

További részletek a Napló holnapi számában és a naplo.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában