Helyi közélet

2014.02.14. 09:56

Az epilepszia tünetei is jól kezelhetőek

Debrecen - A gyógyszeres kezelés mellet más szempontokra is érdemes odafigyelni.

Debrecen - A gyógyszeres kezelés mellet más szempontokra is érdemes odafigyelni.Az epilepszia a központi idegrendszer zavarából származó, neurológiai betegség. Jellemzője, hogy az agyi idegsejtek aktivitása zavart szenved, mely az illető személyen görcsrohamokat vált ki. A görcsös epizódok igen változatosak, egyes embereken csak az látható, hogy mereven bámulnak egy helyre néhány másodpercig, míg másoknál végtagrángásokkal járó rohamok jönnek létre.

Az esetek mintegy felében az epilepsziának nincsen meghatározható, azonosítható oka. Az esetek másik felében több tényező is kiválthatja. Így többek között lehet genetikai oka, egy fejsérülés, amit esetleg egy autóbaleset okozott, vagy fertőző betegségek (agyhártyagyulladás, AIDS).

A megfelelő gyógyszerek segítségével az epilepsziabetegek rohamainak száma jól ellenőrizhető módon csökken, és folytathatják normális, mindennapi életüket. Ha lehet keressék meg mi a kiváltó ok, amitől beindul a roham: villódzó fények, videojátékok, és próbálják meg ezeket a hatásokat kerülni. Fontos továbbá a megfelelő alvás és kiegyensúlyozott étkezés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában