Helyi közélet

2014.01.15. 17:39

Újraosztotta a megyét a baloldali szövetség

Hajdú-Bihar - A hatból egy-egy választókerületet kapott az Együtt-PM és a DK.

Hajdú-Bihar - A hatból egy-egy választókerületet kapott az Együtt-PM és a DK.

Részben átrendezte országgyűlési képviselőjelöltjeit a kedden kiszélesített baloldali összefogás megyénkben. A megállapodás értelmében egy-egy kerületet kapott az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció (DK), a többiben a Magyar Szocialista Párt (MSZP) jelöltje méretteti meg magát a baloldali szövetség színeiben a mandátumért.

Az már korábban eldőlt, hogy az 1. választókerületben az Együtt állíthat jelöltet Szegedi István személyében, akit az MSZP is támogat. A DK – amely már korábban közzétette megyei indulóinak névsorát – végül egy kerületet tarthatott meg, mégpedig a 4-es számú berettyóújfaluit, ahol Csontos János száll ringbe a képviselőségért. Ő egyébként korábban szocialista politikus volt.

Érdekesen alakult a baloldali jelöltállítás a debreceni székhelyű 2-es számú választókerületben is, ahol a Demokratikus Koalíció Varga Zoltán debreceni önkormányzati képviselőt indította volna. A baloldali pártok közötti megállapodás értelmében azonban a szocialisták állíthatnak jelöltet, így a körzetben Rónai György küzdhet meg a mandátumért.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában