Helyi közélet

2014.01.13. 16:27

Május végén nyit a Tudományok Palotája

Debrecen - Jelenleg a csaknem 2800 négyzetméteres épület műszaki átadása-átvétele zajlik.

Debrecen - Jelenleg a csaknem 2800 négyzetméteres épület műszaki átadása-átvétele zajlik.

Hat tudományterület - botanika, napfizika, kémia, fizika, hidrobiológia és orvosbiológia - kap helyet az egyetem botanikus kertjében rekordgyorsasággal, hét hónap alatt elkészült Tudományok Palotájában. Erről hétfőn, helyszíni bejáráson tájékoztatta a Naplót Pajna Zoltán alpolgármester, dr. Gaál István az egyetem rektor-helyettese és Zsiros János a kivitelező Hunép Zrt. létesítményfelelőse.

A december 27-én elkezdődött és várhatóan még bő egy hétig tartó műszaki átvétel közben már csak kisebb javítási munkálatok zajlanak az épületben, amely az alagsorral összesen négy szintes plusz a csillagvizsgáló, amely 26 méter magasan található. A tájékoztatón elhangzott, az uniós támogatással megvalósuló beruházás csaknem 2 milliárd forint összköltségű, amiben benne van az eszközbeszerzés is, melyre már kiírták az eljárást, várhatóan egy hónap múlva lehet majd a győztesekkel szerződést kötni a szállításokra. A tervek szerint május végén nyithatja meg kapuit az épület, melyben egy 220 személyes előadó, mini planetárium, akvárium, interaktív- és kiállítótér is helyet kap.

További részletek a keddi Naplóban, illetve a www.naplo.hu internetes portálunkon olvashatók.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában