Helyi közélet

2014.01.08. 19:09

Farsangnyitó mulatság

Debrecen - Középiskolás tehetségek is készülnek a három helyszínes vidám rendezvényre.

Debrecen - Középiskolás tehetségek is készülnek a három helyszínes vidám rendezvényre.

A tavaly nagy sikerrel megrendezett Debreceni Dalidó után idén is programra kerül a farsangi időszakot megnyitó mulatság. Az esemény beharangozóján Kósa Lajos, polgármester a Debreceni példa 2 program eredményeiről is beszámolt. A 2008-ban sikeresen útnak indított tehetséggondozó projektben részt vevő résztvevő iskolák diákjai előadásokkal és saját alkotású termékekkel készülnek a város farsangi eseményére.

A Dalidó hagyománya arra a debreceni szokásra vezethető vissza, amikor a Vízkereszt utáni első hétvégén ünnepi mulatságot tartottak a városban. Ezen az eseményen a polgárokkal együtt ünnepeltek a céhek mesterei és legényei, s jelmezes felvonulással és táncmulatsággal ünnepeltek.

A színes, ingyenesen látogatható, változatos programokkal várják az érdeklődőket január 11-én, szombaton délután két óráról este nyolcig a Kölcsey Központnál, a Baltazár téren, valamint a Kossuth téren.

A farsangi időszak következő állomását jelentő Maskarádét február 21–23–a között tartják meg. A mulatságon a résztvevők a tél elűzésére tesznek majd kísérletet, a látogatókat bábszínházi előadással és komédiásokkal szórakoztatják majd a tél végét jelentő rendezvényen.

HBN–ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában