Helyi közélet

2013.12.16. 10:59

Korábbi meghibásodás miatt törhet meg

Debrecen – Olvasóink ismét szóvá tették, amit magunk is tapasztalunk, hogy a városban főleg a főutak átvezető szakaszán időről időre megtörik a zöldhullám. Az egyszerű járművezetőknek indokolatlannak tűnik, ezért az illetékesekhez fordulunk magyarázatért.

Debrecen – Olvasóink ismét szóvá tették, amit magunk is tapasztalunk, hogy a városban főleg a főutak átvezető szakaszán időről időre megtörik a zöldhullám. Az egyszerű járművezetőknek indokolatlannak tűnik, ezért az illetékesekhez fordulunk magyarázatért.A Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől, Pécsi Norberttől kapott információ szerint a Debreceni Forgalomirányító Központ számítógépei hangolják össze a lámpák szinkronját, figyelik a működésüket. Néhány héttel ezelőtt azonban ebben hiba mutatkozott, és az azóta eltelt időben sikerült a problémák jelentős részét kiküszöbölni, de a központ jelenleg sem működik kifogástalanul.

Javítását – a felvetődő problémák ismeretében – külső szakemberek bevonásával folyamatosan végzik, de továbbra is lehetnek szinkrontörések a hibák teljes körű kijavításáig. Addig a közlekedők türelmét és megértését kérik.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában