Helyi közélet

2013.12.10. 16:23

Külföldi munkát ígért a csaló, hiába vártak rá

Debrecen - A pénzt elvette, de munkát nem adott. A rendőrök vádemelést javasolnak a férfival szemben.

Debrecen - A pénzt elvette, de munkát nem adott. A rendőrök vádemelést javasolnak a férfival szemben.

A járőrök 2013. szeptember 6-án 19 óra 45 perc körüli időben megjelentek az egyik debreceni nagyáruház előtt, mivel telefonon bejelentés érkezett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy az üzlet előtt többen összegyűltek és veszekednek. A helyszínre érkező egyenruhásoknak az ott tartózkodók elmondták, hogy egy cég munkát ígért nekik pénz befizetése ellenében és az áruház parkolójából indultak volna busszal Nyugat-Európába dolgozni, azonban a jármű nem érkezett meg.

A nyomozók az ügyben adatgyűjtést és tanúkutatást hajtottak végre, melynek eredményeként megállapították, hogy egy férfi 2013 májusától 2013 szeptemberéig az interneten külföldi munkára keresett jelentkezőket, valamint hitelességének alátámasztása érdekében még irodahelyiséget is bérelt egy debreceni üzletközpontban.

A hajdúböszörményi lakos – aki esetenként álnéven mutatkozott be – azt ígérte az őt megkeresőknek, hogy az útiköltség megfizetése ellenében külföldre viszi a jelentkezőket, ahol munkát talál a számukra. A több tucat sértett az esetenként több tízezer forintos útiköltséget ki is fizette a terheltnek.

A rendőrök a beszerzett információkat követően a 21 éves N. Ferencet a kapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki.

Vele szemben a csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában