Helyi közélet

2013.12.18. 17:21

Később is nagy hasznát veszik majd a gyerekek

Derecske, Hajdú-Bihar – Véget ért a tehetségműhelyek, témahetek sorozata Derecskén és térségében.

Derecske, Hajdú-Bihar – Véget ért a tehetségműhelyek, témahetek sorozata Derecskén és térségében.

Hat intézmény (óvoda és általános iskola) kapcsolódott be abba a programba, melyben – változatos tevékenységformákon keresztül – összesen csaknem kilencszáz (köztük majdnem felerészben hátrányos helyzetű) gyermek vehetett részt tanórán kívüli programokon. A foglalkozássorozatokon különféle készségeiket, képességeiket erősíthették, melyekre később majd az élethosszig tartó tanulás alkalmával is nagy szükségük lesz – ismertették a szerdai ünnepélyes projektzárón a Derecske Városi Művelődési Központban. Az intézmény szervezésében a derecskei, a tépei, a konyári és a sárándi óvoda, illetve a konyári és a tépei általános iskola szerepelt a több mint egy évig tartó projektben, melynek megvalósításához több mint 24 millió forintos támogatást nyertek – derül ki dr. Fülepné Sipos Ilona Eszter igazgatója összefoglalójából.

A pályázat segítségével helyenként mozgás- és ritmusérzéket fejlesztő foglalkozásokon vehettek rész a gyerekek, de szerepet kapott a rajz, a festés, a kézügyesség-fejlesztés, a különféle tárgyú vizuális esztétikai nevelés is. Egyes intézményekben a közlekedési tudnivalókban való jártasság erősítéséről sem feledkeztek meg, másutt pedig a hagyományőrző alkotói tehetséget vették szárnyaik alá. Arra is akadt példa, hogy az erdőben való helyes viselkedés alapjaival ismerkedhettek a legifjabbak.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában