Helyi közélet

2013.11.05. 08:19

Utalvánnyal a Főnixbe, Kölcseybe?

Debrecen – Lehetséges, de csak a Főnix Nonprofit kft. saját szervezésű eseményeire; érdemes előbb érdeklődni.

Debrecen – Lehetséges, de csak a Főnix Nonprofit kft. saját szervezésű eseményeire; érdemes előbb érdeklődni.

Miért nem lehet a Debrecenben megrendezett kulturális eseményekre belépőjegy vásárlásakor felhasználni a Sodexo Kultúra utalványt? E kérdéssel fordult szerkesztőségünkhöz a Hajdú Online látogatója, Meczner Zsolt, mondván, több helyen – a Főnix Csarnokban, az Apolló moziban – is próbálta már használni ezt a fizetőeszközt, sikertelenül.

A Főnix Rendezvényszervező Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján közzétett tájékoztatóból (fonixinfo.hu/jegyinfo) kiderül: a városi rendezvényszervező vállalat elfogad jegyvásárláskor különféle utalványokat (köztük az olvasónk által jelzett fajtájút is), de csak az általa szervezett eseményekre. (Vagyis hiába próbálkoznánk utalvánnyal jegyet venni olyan eseményekre, amelyeknél a Főnix csak a helyszínt adja – Főnix Csarnok, Kölcsey Központ, Apolló mozi –, de a szervezést más, külső cég végzi.)

Hogy mi lehet ennek az oka? A Napló kérdésére a Főnix kommunikációs vezetője válaszolt: – Ha valaki utalvánnyal, bankkártyával vagy SZÉP-kártyával fizet, akkor a rendezvényt szervező cégnek, jelen esetben a Főnix Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.-nek jutalékot kell fizetni. Ez szolgáltatónként eltérő mértékű, de éves szinten jelentős összeg. Saját rendezvénynél, mivel nonprofit cég vagyunk, ezt bevállaljuk, viszont külső (nem saját) rendezvénynél nem tudjuk, mert akkor a belépőjegy ára, illetve a szolgáltató által részünkre utalt összeg közötti költséget nekünk kell megfizetnünk – fogalmazott Kerekes Sándor.

Mindezekből fakadóan adódik egy másik kérdés is: Honnan tudhatja a látogató, hogy melyik rendezvény az, amelyiket a Főnix szervez, s melyik az, amelyiket nem? (S ilyenformán melyiknél milyen fizetőeszközt fogadnak el jegyvásárláskor?) Kerekes Sándor válasza szerint mindezt a Főnix pénztáraiban (Kölcsey Központ, Apolló mozi, Főnix Csarnok) kapott információk alapján tudhatják meg az érdeklődők.

– A honlapunkon az erre vonatkozó információt a programok bővebb ismertetésekor szoktuk feltüntetni, de természetesen a Kölcsey Központ információs szolgálata is rendelkezésre áll, akár e-mailben, akár telefonon (tel: 518-400, Fax: 518-404), vagy akár személyesen – tájékoztatott a kommunikációs vezető, hozzátéve: – Így például az EDDA musical – A kör esetében, amely szintén nem saját rendezvény, a honlapon a program végén kaphat tájékoztatást erről a látogató.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában