Helyi közélet

2013.11.11. 08:32

Több vádemelési javaslatot is tettek Püspökladányban

Hajdú-Bihar - A püspökladányi rendőrök vádemelést javasolnak egy garázda férfival és egy kerékpártolvajjal szemben.

Hajdú-Bihar - A püspökladányi rendőrök vádemelést javasolnak egy garázda férfival és egy kerékpártolvajjal szemben.

A Kabai Rendőrőrs egyenruhásai 2013. szeptember 8-án 2 óra 20 perckor Földes településen járőröztek, amikor a Fő utcán egy helyi lakos odament hozzájuk és elmondta, hogy az egyik szórakozóhelyen két férfi elkezdett egymással veszekedni. A vita hevében bántalmazás nem történt, de az egyik feldúlt sápi lakos – aki közben folyamatosan trágár szavakat ordítozott – úgy távozott a sörözőből, hogy annak üvegajtóját betörte.

A helyszínre érkező járőrök a garázdát elfogták és a kapitányságra előállították. A nyomozók F. Elemért gyanúsítottként kihallgatták.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság a 20 éves sápi férfival szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

A Püspökladányi Rendőrkapitányságon 2013. augusztus 26-án egy helyi lakos tett feljelentést, mert az egyik püspökladányi vendéglátóhely előtt, őrizetlenül hagyott kerékpárjának lakatját ismeretlen tettes levágta és a biciklit eltulajdonította. Pár nappal később egy helyi nő tett feljelentést a kapitányságon, mert a családi háza melléképületéből ismeretlen tettes ellopta a kerékpárját.

A rendőrök megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, amely során adat merült fel arra, hogy a két lopásnak ugyanaz az elkövetője.

A nyomozók a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták. Cs. Ádám püspökladányi lakos kihallgatása során beismerő vallomást tett.

Vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában