Helyi közélet

2013.11.27. 16:50

Tavaszra megújul a Kenézy gyermekosztálya

Debrecen - Új termek, komplex akadálymentesítés és elektromos kerekesszék tároló is lesz.

Debrecen - Új termek, komplex akadálymentesítés és elektromos kerekesszék tároló is lesz.

Több, mint 287 millió forintból fejlesztik a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Gyermekrehabilitáció épületét – jelentette be ma Lampé Zsolt főigazgató. Felújítják az 1723 m2-es épülettömb tetőszerkezetét, kicserélnek minden homlokzati nyílászárót és belső burkolatot és új termeket is kialakítanak, amelyekben mozgásszervrendszeri problémák utókezelésére, egyéni foglalkoztató programok szervezésére, oktatásra lesz lehetőség. A munkálatok részeként komplexen akadálymentesítik a létesítményt, amelyben speciális közlekedési eszköz-kerékpár, elektromos kerekesszék tárolót alakítanak ki és tűzjelző rendszerrel látják el, valamint renoválják a riasztóberendezéseket 2014 márciusára.

A 100 százalékban uniós és magyar központi forrásból fedezett korszerűsítés egy eleme a kórház közel egymilliárd forintos beruházásának. Az összeget a debreceni intézmény egy konzorcium tagjaként nyerte, a hat kórház összesen 4,2 milliárd forintot kapott az észak-alföldi régió egészségügyi intézményei rehabilitációs szolgáltatásainak javítására.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában