Helyi közélet

2013.11.19. 15:56

Hajdúságiak is mennek

Hajdú-Bihar - A Jabil a leépítéseket a vevői igényekben bekövetkezett változásokkal indokolta.

Hajdú-Bihar - A Jabil a leépítéseket a vevői igényekben bekövetkezett változásokkal indokolta.

Az ötöde – hozzávetőlegesen 130 fő – hajdúsági azoknak a munkavállalóknak, akik decemberi elbocsátását hétfőn jelentette be tiszaújvárosi üzeméből a Jabil Circuit Magyarország Kft. – értesültünk céghez közeli forrásokból. Az összesen 673 főtől megváló elektronikai összeszereléssel és bérgyártással foglalkozó társaság sajtóreferense érdeklődésünkre azt közölte: a távirati irodához eljuttatott közleményükhöz képest nem kívánnak újabb információkkal szolgálni. Kiss Eszter ugyanakkor cáfolta, hogy az elküldött dolgozók kiválasztásánál a lakóhely és az üzem közötti távolság szempont lett volna.

A Jabil a Tisza-mente legnagyobb foglalkoztatója, megyénk északi felén több száz embernek ad munkát. Balmazújvárosból több busszal járnak az üzembe. Dr. Tiba István polgármester szerint korábban is hektikus volt a cég humánpolitikája. Hasonlóan vélekedett Polgár első embere is. Tóth József azt mondta, elvárta volna, hogy az önkormányzatokat értesítsék a leépítésről, hiszen az elküldöttek alighanem közmunkásként jelennek meg a helyhatóságoknál.

- HBN-SZZSL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában