Helyi közélet

2013.10.03. 17:24

Konkurenciát kaphat a debreceni repülőtér

Debrecen - Jóváhagyta egy, a nagyváradi repülőtéren létesítendő üzemanyagraktár építését a Bihar Megyei Tanács szeptember 24-i ülésén.

Debrecen - Jóváhagyta egy, a nagyváradi repülőtéren létesítendő üzemanyagraktár építését a Bihar Megyei Tanács szeptember 24-i ülésén.

A létesítmény Gheroghe Pasc, a nagyváradi repülőtér vezetőjének tájékoztatása szerint várhatóan már november elejére elkészülhet. 2015 végéig egy nagy teljesítményű gépek fogadására alkalmas futópályát is kialakítanak a tervek szerint. A Debrecen Airport forgalmi igazgatója úgy véli, Nagyvárad a futópálya majdani elkészülését követően jelenthet bizonyos mértékű konkurenciát Debrecen számára.

– Természetesen bizonyos szempontból konkurenciát jelent számunkra a nagyváradi repülőtér fejlesztése – reagált a hírre Gulyás Péter, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér forgalmi igazgatója.

– Azonban le kell szögeznem, a debreceni repülőtér hosszú évek óta fogad többek között Airbus, Boeing és MD80 típusú nagygépeket, a képzett szakszemélyzet és a meglévő repülőtéri- és repülőgép kiszolgáló infrastruktúra sok-sok éve rendelkezésre áll és kiválóan működik. A sokéves tapasztalat és a meglévő, nemzetközi és schengeni elvárásoknak megfelelő légi határátkelőhely és terminálépület, valamint a jól üzemelő légijármű forgalom az igen jónak mondható kihasználtsági arányát tekintve is versenyképes maradhat.

HBN-SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában