Helyi közélet

2013.10.11. 16:19

Készek elköltözni is

Debrecen - Kevés debreceni frissdiplomás ismeri a helyi álláslehetőségeket.

Debrecen - Kevés debreceni frissdiplomás ismeri a helyi álláslehetőségeket.Helyben és országosan is számos lehetőség várja a hajdú-bihari pályakezdőket, de csak kevesen készülnek tudatosan a karrierépítésre - derült ki a Profession.hu Karrier Roadshow-n a Debreceni Egyetemi Napok keretében.

Mindenható nyelvtudás

A kiállítók és a tanácsadó szakemberek tapasztalatai alapján a debreceni diákok nyitottak a lehetőségekre és mind országon belül, mind pedig kívül mobilisak, ha munkáról van szó. Ezzel szemben csak elhanyagolható részük gondolkozik tudatosan előre a karrierjével kapcsolatban. Az esemény fontos tapasztalata, hogy számos pozíció esetében fontosabb a nyelvtudás, mint maga a diploma. Egy angolul felsőfokon és egy másik nyelvet középfokon beszélő OKJ-s végzettségű fiatal jelenleg előnyben van a csak egy idegen nyelvet ismerő diplomásokkal szemben. Az országos átlaghoz hasonlóan, a diákoknál itt is gyakran előfordul, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy a szaktudásukkal helyben, itt Debrecenben is el tudnak helyezkedni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában