Helyi közélet

2013.10.28. 09:32

Drága „mulatság” a díszburkolatra hajtani

Debrecen - Több tízezer forintért lehet áthajtani vagy megállni a Déri Múzeum feljárója előtt.

Debrecen - Több tízezer forintért lehet áthajtani vagy megállni a Déri Múzeum feljárója előtt.

Harmincezer forint közigazgatási bírságot szabnak ki arra, aki engedély nélkül felhajt és parkol a Déri Múzeum előtti feljárón – mondta Tőzsér Gyula, a Debreceni Közterület-felügyelet hatósági osztályvezetője.

Kérdésünkre hozzátette azt is, hogy bár a felhajtó mindkét végén ott a tiltó tábla, mégis gyakori, hogy ezt fi gyelmen kívül hagyják. Munkatársai éppen ezért rendszeresen ellenőriznek, és kiszabják az említett – jelentős összegű – büntetést.

Megtudtuk ugyanakkor, hogy a városüzemeltetési osztály kiadhat és ki is adott engedélyeket a felhajtásra, de azok birtokában sem lehet ott parkolni. Az engedély arra vonatkozik, hogy kizárólag a rakodás idejére vehető igénybe a felhajtó.

Az intézmény igazgatója, Angi János a napokban körlevélben kérte, illetve figyelmeztette a munkatársait, hogy ne hajtsanak fel a bejárat előtti díszburkolatra. Ez a gyakorlat egyébként évek óta alig változik, az arra járók rendszeresen kifogásolják az említett parkolást, elsősorban a turisták, kirándulók miatt. A Déri Múzeum ugyanis a város egyik idegenforgalmi ékessége, az épület előtti nagy tér kifejezetten kínálja, hogy fényképezkedjenek előtte, ám az várokozó autók bosszantóan elrontják a képet – vetette fel ismét a Napló levelezési fóruma, az Agora tagja. A szigorú büntetés miatt remélhetően megváltozik e gyakorlat.

Büntetlenül a Főnixnél

Olvasónk másik felvetése a Főnix Csarnok körüli parkolásra vonatkozott. A közelmúltban egy hétvégén „a Főnix Csarnok adták bérbe egy MLM-el foglalkozó multi cégnek. És amerre a szem ellátott a Kassai úton, a Baksain és a Zákány utcán csak talán a fák ágain nem parkoltak többmilliós autócsodák ukrán, szlovák, román, magyar rendszámmal. Természetesen közterületesek sehol sem voltak láthatóak. Szerintetek ilyenkor a szervezők bérbe veszik a várostól a környező füves területet is? A Főnix Csarnok fizet érte? Vagy senki sem fizet egy vasat sem és büntetlenül tovább áll? És ezt nem először láttam!” – olvastuk a levélben. A válasz: sajnos, büntetlenül tehetik. A jogszabályok jelenleg nem adnak lehetőséget arra, hogy a közterület- felügyelet eljárjon velük szemben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában