Helyi közélet

2013.09.10. 13:33

Újra a régi a buszmegálló

Debrecen - Ezúttal ez nem jó hír. A modern üvegfalú várót a vandálok miatt cserélhették vissza a strapabíróbbra.

Debrecen - Ezúttal ez nem jó hír. A modern üvegfalú várót a vandálok miatt cserélhették vissza a strapabíróbbra.A kiskörút eddig átadott szakaszán, illetve ahhoz kapcsolódóan a Hatvan és a Széchenyi utcákon új, modern, "tágasabb" buszmegállókat alakítottak ki néhány hónappal ezelőtt. Ezeknek az oldalai üvegből voltak, melyeket - mint arról mi is beszámoltunk - sajnos többször betörték a vandálok.

Ezt elégelhette meg az önkormányzat a Széchenyi utca vidéki buszállomással szembeni megállója esetében, ahol az állandóan megrongált várót a régi műanyag oldalúra cserélték vissza. A hivataltól ennek apropóján arról érdeklődtünk évente mennyi kárt okoz a társaságnak a vandálok ténykedése.

Több a kár, mint a pénz

2013-ban mintegy 1,3 millió forintot fordított a debreceni önkormányzat fedett utasvárók javítására - válaszolt kérdésünkre dr. Gábor Zsombor. A városüzemeltetési osztály vezetője arról tájékoztatott, ebből az összegből javították ki korábban például a Debreceni Ítélőtáblánál található utasváró kitört oldalüvegét is.

- A Széchenyi utca 53. előtt lévő fedett utasvárót nem cseréltettük le, hanem pótoltattuk a hiányzó hát és oldalfalait lindab lemezekkel - pontosította észrevételünket az osztályvezető. A vandálok okozta kiadások kapcsán hangsúlyozta, "éves szinten sajnos a rendelkezésre álló pénzügyi forrásnál jóval több kárt okoznak a rongálók, ez akár a több millió forintos nagyságrendet is elérheti".

- Ebben az évben a rendelkezésre álló forrásból 15 fedett utasvárót, így például az Ipari Parknál, a Petőfi Sándor Általános Iskolánál, a Madách térnél, a Diószegi úton, a Széchenyi utcán, a Repülőtérnél, valamint a Pac buszfordulónál lévőt sikerült helyreállíttatni. Reményeink szerint a rossz idő közeledtével az utazóközönség rendeltetésszerűen tudja használni a felújított utasvárókat - közölte Gábor Zsombor.

HBN-FÁ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában