Helyi közélet

2013.09.11. 10:58

Gázfelülvizsgálat: módosul a határidő

Debrecen - A minisztérium terve szerint év végéig csak bejelenteni lesz kötelező.

Debrecen - A minisztérium terve szerint év végéig csak bejelenteni lesz kötelező.

Nagyon sok panasz érkezett a Naplóhoz nyáron a gázfelülvizsgálókra, mely szerint a fogyasztókat irreálisan magas kiadásokra késztették. A sokakat érintő év végi határidő miatt (akiknek gázkészülékét vagy csatlakozó vezetékét 1981. január 1-je előtt helyezték üzembe) sürgősen megkötött szerződések legtöbbször rendkívüli terheket róttak a megrendelőkre.

A szabályozás hiányosságait belátva a kormány szeptember végéig rendeletmódosítást készít elő. A Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya a Napló kérdésre azt közölte: a minisztérium szándéka szerint „módosulni fog a kérdésben is érintett felhasználói csoportra vonatkozó határidő a tekintetben, hogy a felülvizsgálati kötelezettség részekre bomlik, és az eredetileg megjelölt határidőig bejelentési kötelezettsége lesz a felhasználóknak, és az azt követő évben lesz szükséges elvégezni a felülvizsgálatot”.

Lapunk keddi számában arról már hírt adtunk, hogy a felülvizsgálatról szóló rendelet sok más elemében is módosulás várható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában